In de regio Midden-Nederland is de zorg voor mensen met borstkanker goed georganiseerd. De verschillende ziekenhuizen binnen het Oncomid-netwerk werken al jaren nauw met elkaar samen.

Zo zijn de zorgpaden en protocollen op elkaar afgestemd en worden (de resultaten) van onderzoeken gedeeld. Hierdoor blijft de zorg op het hoogste niveau en maakt het voor de patiënt niet uit in welk ziekenhuis binnen de regio hij/zij wordt behandeld. Overal wordt dezelfde goede zorg geboden.

expertteam Baarmoeder | Baarmoederhals | Eierstok | Vulva

samenwerking

Het expertteam Borst werkt al zo’n 20 jaar nauw met elkaar samen. De werkgroep bestaat uit 106 leden, onder meer afkomstig uit de ziekenhuizen uit de Oncomid-regio: het St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis, Meander Medisch Centrum, UMC Utrecht en Ziekenhuis Rivierenland. De werkgroep bestaat uit internisten, radiotherapeuten, klinisch genetica, pathologen, chirurgen, plastisch chirurgen, radiologen en verpleegkundig specialisten en komt drie keer per jaar samen. Tijdens deze bijeenkomsten worden protocollen op elkaar afgestemd en de laatste ontwikkelingen met elkaar besproken.

kwaliteit

Een keer per jaar worden de uitkomsten van de NABON Breast Cancer Audit (NBCA) gezamenlijk besproken. Deze audit registreert de verrichte borstkankerdiagnostiek en -behandelingen en de resultaten hiervan per ziekenhuis. Aan de hand van deze gegevens kunnen we kijken hoe we het doen ten opzichte van elkaar en beoordelen we hoe we het als expertteam doen ten opzichte van de rest van Nederland.

patiënteninformatie

Meer informatie over borstkanker en lotgenotencontact vindt u via:

> www.borstkanker.nl  (website van de patiëntenvereniging)

> www.kanker.nl/borstkanker

> www.fijnvrijen.nl (over borstkanker en seksualiteit)

> www.careconnectzorg.nl (nationaal netwerk voor kankerpatiënten door (ex)kankerpatiënten)

> Patiëntvideo’s Onderzoek en diagnose

> Stichting Buddyhuis


Kijk ook op de websites van het ziekenhuis:


Contact met andere patiënten:
> gespreksgroepen op www.kanker.nl

contactinformatie

Wilt u contact met iemand over de samenwerking bij borstkanker binnen Oncomid? Als zorgverlener kunt u contact leggen via het algemene contactadres (info@oncomid.nl).

Heeft u een vraag als patiënt, stel die dan aan uw huisarts of behandelaar in uw eigen ziekenhuis.

wij zijn Oncomid